Healthy Food Design


W dniach 1-4 maja 2023 roku przedstawicielki Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych, dr Kamila Kapuśniak i mgr Malwina Wójcik, uczestniczyły w międzynarodowym szkoleniu „Healthy Food Design" w Wageningen University & Research w Holandii. Szkolenie, którego kierownikiem był prof. Vincenzo Fogliano, redaktor naczelny czasopisma Journal of Functional Foods, prowadzone było przez przedstawicieli uczelni zagranicznych, a także pracowników międzynarodowych firm takich jak Nestle oraz Hero Group. Podczas kursu, oprócz wykładów dotyczących projektowania nowych produktów prozdrowotnych, przygotowywano projekty w międzynarodowych zespołach. Uczestnicy szkolenia pochodzili z takich krajów jak Włochy, Meksyk, Chiny, Ghana, Niemcy czy Holandia. Udział w tym wydarzeniu pozwolił na podniesienie kompetencji zawodowych i dydaktycznych, a także nawiązanie nowych znajomości.

opr. mgr Malwina Wójcik

Zdjęcia